karin gerfen | beeldend kunstenaar

een bouwer, een denker en vooral verbinder...'

Als beeldend kunstenaar maak ik ruimtelijke installaties op locatie. Je zou mijn werk kunnen omschrijven als 'ruimtelijke draadtekeningen'. Ik gebruik 'draad' als verbindingsmateriaal en beschouw het geheel als een driedimensionale tekening.

Ik heb daarbij een fascinatie voor structuren ontwikkeld en laat me inspireren door voor mij bijzondere materialen. Ik verzamel ze en maak nieuwe samenstellingen. Ik ga op zoek naar het oorspronkelijke gebruik van dit materiaal. Ik onderzoek betekenis en verhalen van een locatie en probeer deze samen te laten smelten tot er een nieuwe context ontstaat.

 

karin aan het werk

Om deze installaties tot leven te blazen, zoek ik samenwerkingen met andere kunstdisciplines en werk ik regelmatig samen aan een kunstproductie of een locatievoorstelling. Ook toegepaste opdrachten die in het verlengde van een 'tijdelijke wereld' liggen zijn onderdeel van mijn beroepspraktijk.

In mijn werk als beeldend docent ga ik ook op zoek naar verbindingen. Tussen leerling en docent, tussen het bedrijfsleven en creativiteit. Ik ontwikkel en begeleid kunsteducatieprojecten en laat het  'verbinden' hierbij een rode draad in dit werkveld zijn. Kunst en educatie zijn voor mij onlosmakelijke aan elkaar verbonden.

' beeldend kunstenaar, beeldend docent, kunstenaarcoach en projectleider in kunsteducatie...'

karin aan het werk